VIDEO/ Momentul în care criminalul eliberat prin recursul compensatoriu atacă un tânăr de 25 de ani

Recursul compensatoriu loveşte din nou: un tânăr de 25 de ani a fost înjunghiat mortal, noaptea trecută, de un criminal eliberat înainte de termen, în baza legii recursului compensatoriu. Totul s-a petrecut într-un club din Mediaş, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru tânărul rănit, pentru că pierduse prea mult sânge. Recidivistul a fost prins de poliţişti în această după-amiază. 

Dan Antonescu, specialist criminolog, spune că autorul crimei știa exact ce face când a înfipt cuțitul în artera femurală a tânărului.

Dan Antonescu, specialis criminolog: Mă uitam la știrea asta și făceam un calcul simplu: pentru un omor simplu de la 10-20 ani, pentru omor calificat de la 15-25 de ani, pe legea veche. Omul acesta, autorul faptei de care vorbim, are 30 de ani și deja urmează să fie condamnat pentru a doua faptă de omor. La 30 de ani, deja să fi făcut o bucată extrem de scurtă de pedeapsă, să fii eliberat, să beneficiezi de clemența legii, a societății, să nu înțelegi nimic din asta și să mai și comiți încă o crimă. Acea înjunghiere în zona coapsei care a vizat artera femurală nu poate fi invocată, în opinia mea, în instanță, intenția lui fiind doar de a-l speria pe omul respectiv. E recunoscut și se știe public că acea zonă e extrem de vulnerabilă. Artera femurală e unul dintre cele mai mari vase de sânge din corpul omenesc și secționarea ei duce, aproape în 10-15 minute, la deces fără a putea lua nici cea mai mică măsură de prevenție medicală sau de reparație medicală.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here