Theresa May rămâne premier: Moțiunea de cenzură a picat

Moțiunea de centuzură depusă de opoziție împotriva premierului Theresa May a fost respinsă în Parlamentul britanic, după ce doar 306 parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului, în timp ce 325 s-au opus.

Această victorie pentru Theresa May vine la doar o zi după ce a încasat o înfrângere covârșitoare, acordul de Brexit fiind respins la o diferență de 230 de voturi, cea mai gravă înfrângere suferită de un Guvern britanic în epoca modernă.

Respingerea moțiunii de cenzură este un nou eșec pentru liderul opoziției, laburistul Jeremy Corbyn, care nu a reușit să scoată conservatorii de la putere în ciuda tuturor problemelor cu care formațiunea se confruntă din cauza negocierilor privind ieșirea din Uniunea Europeană.

După acest vot, Theresa May va rămâne în funcție pentru a încerca să salveze un acord de Brexit după ce precedentul a fost respins marți în Parlament.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a semnalizat într-un comunicat de presă că executivul UE nu va negocia alt acord cu Marea Britanie după ce înțelegerea dintre Londra și Bruxelles, dar cotidianul britanic The Times arată că liderii europeni s-au arătat în favoarea prelungirii termenului de ieșire după data de 29 martie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here