Un nou fenomen de tipul BALENA ALBASTRĂ se răspândește în România: Peste 10.000 de copii l-au căutat deja la telefon sau pe WhatApp pe maleficul personaj MOMO, care îi îndeamnă să se SINUCIDĂ/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

De două luni oscilez în a scrie despre acest subiect, de teama de a nu transmite un mesaj eronat, cu toate că îmi este din ce în ce mai greu sa gestionez fiecare apel sau mesaj whats up. Astăzi mi-am făcut curaj după ce am auzit la telefon vocea unui baiețel curios și speriat dacă eu sunt MOMO. Și apoi când i-am spus cum mă cheamă, înainte să închidă mi-a spus, “îmi cer scuze ca v-am deranjat, eu vroiam doar să mă distrez”. Mi-am imaginat cum la capătul celălalt al firului se află chiar cineva care ar vrea să se distreze cu un copil. Într-un mod poate obscen. Sau agresiv. Și m-am gândit că acela ar fi copilul meu. M-am speriat pentru că, în toată bunătatea și inocența lor, copiii au încredere în cine este la celălalt capăt al firului. Ei sunt in cautare de povesti, vor sa fie parte din ele si sa stabileasca relatii cu personaje, fie ele si imaginare” este mesajul pe care Mira Loghin, fondatorul Centrului de Educație Alternativă “Lumea lui Momo”, l-a distribuit în aceste zile, atrăgând atenția asupra unui fenomen extrem de îngrijorător care are loc în comunitățile de copii din România.

Este vorba de amploarea foarte mare pe care a luat-o și la noi în țară un joc în genul celebrului “Balena albastră”, care se bazează, de această dată, pe o serie de provocări trimise pe WhatsApp, ce culminează cu îndemnul la sinucidere adresat copilului. “Jocul MOMO”, căci despre el este vorba, ar fi apărut în Japonia și se bazează pe provocările trimise celor mici de păpușa MOMO, un personaj imaginar scos parcă din filmele de groază, care te îndeamnă să-ți faci rău singur, iar la sfârșit, pentru a câștiga jocul, să te sinucizi. Isteria MOMO a provocat deja un val de sinucideri în Columbia și, se pare, circulă extrem de agresiv printre tinerii din întreaga lume.

Potrivit mărturiei Mirei Loghin, din cauza asemănării de nume cu Centrul “Lumea lui Momo” din București, cei de aici au primit în ultimele cinci luni, ATENȚIE! – peste 10.000 de apeluri si mesaje de la copii, probabil cu varste între 6 și 12 ani din toate colțurile țării, copii dornici să vorbească cu maleficul MOMO. Și mai grav, la încercările echipei de aici de a suna înapoi și de a vorbi cu părinții acestor copii, nu au reusit sa ia legatura cu ei. Echipa de la Centrul educațional nu a reușit, practic, NICIODATĂ să contacteze vreun părinte a unuia din miile de copii care au sunat căutându-l pe MOMO, pentru că la telefoane raspund doar copiii, după cum a declarat Mira Loghin pentru site-ul B1.ro.

Mai mult, aceasta a mai spus că, după ce a tras un semnal de alarmă în legătură cu acest fenomen, s-a lovit de negarea părtinților pe mai multe grupuri de Facebook unde a fost distribuit mesajul său. Mulți dintre aceștia au considerat semnalul de alarmă o invenție, sau un mesaj pentru interzicerea tehnologiei copiilor, neînțelegând că, de fapt, totul se rezumă la grija față de felul în care își petrec copiii timpul și la ce se expun atunci cand accesează tehnologia și internetul.

Fenomenul MOMO pare acum unul extrem de răspândit în România și total scăpat de vreun control atât din partea autorităților, cât și a părinților. Dacă numai la o instituție care întâmplător are în numele său denumirea MOMO au sunat peste 10.000 de copii, este de așteptat ca numărul celor care joacă sau sunt interesați de maleficul MOMO să fie mult mai mare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here