Firma care va colecta gunoiul în Olt, Rosal Grup, nu a respectat graficul din contract, astfel că va trebui să achite penalități

Compania care urmează să colecteze gunoiul din întreg județul Olt, Rosal Grup, nu și-a respectat graficul din contract conform căruia trebuia să aducă mașinile de colectare și pubelele ce vor fi utilizate. Din cauza întârzierilor, compania va trebui să achite penalități, fiind nevoie să încheie cu beneficiarul un act adițional pentru stabilirea unui nou termen.

Detaliile au fost discutate, vineri dimineață, de avocatul companiei cu reprezentanții Consiliului Județean Olt.

„Am avut o întâlnire, vineri dimineață, cu avocatul firmei și am stabilit că luni vom semna un act adițional la contract pentru prelungirea perioadei de mobilizare, care va fi data de 15 martie 2019. Ei spun că au adus, totuși, 23 de mașini, dar trebuie să dovedească asta. Dacă vor plăti penalități, vor plăti la ce nu au reușit să facă până acum. Luni vom ști totul”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt.

Rosal Grup a câștigat licitația pentru colectarea și transportul gunoiului menajer din întreg județul Olt, în cadrul sistemului integrat de gestionare a deșeurilor, pentru care Consiliul Județean Olt a atras peste 30 de milioane de euro din fonduri europene. Contractul a fost semnat în 19 septembrie 2018 cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco. Asta după ce aceeași autoritate contractantă a semnat și contractul privind operarea depozitului ecologic de la Bălteni, de care, în urma licitației câștigate, se va ocupa SC Salubris SA și SC Clean Prest Activ SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here