Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, către Viorica Dăncilă: „Sper că vă veți muta ambasada la Ierusalim” / Premierul României: „Vă mulțumesc!”

Sursa foto: b1.ro

Premierul Viorica Dăncilă se află în Israel, unde a avut, vineri o întâlnire cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Deplasarea șefei Guvernului în Israel nu a fost anunțată până acum de reprezentanții Executivului, informații despre aceasta fiind publicate într-un comunicat de presă al Guvernului, abia după întâlnirea dintre cei doi oficiali. 

În cadrul întrevederii, premierul israelian i-a spus Vioricăi Dăncilă că speră că România își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit unui videoclip publicat de Cabinetul lui Netanyahu.

”Relațiile dintre România și Israel sunt fantastice și vor deveni și mai puternice după această vizită. Sper că veți stopa evoluțiile negative la adresa Israelului din cadrul Uniunii Europene și, de asemenea, că vă veți muta ambasada la Ierusalim”, a declarat premierul israelian.

La această declarație, Viorica Dăncilă a răspuns scurt: ”Vă mulțumesc foarte mult”.

În primăvara anului trecut, a izbucnit un scadal de proporții, după ce Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Iniţiativa a stârnit controverse şi o reacţie foarte dură a venit din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful Statului a declarat că nu a fost consultat cu privire la la intenţia Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Nici pe plan extern iniţiativa guvernului nu a fost văzută cu ochi buni.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here