Slătineanul de 21 de ani lovit de mașină pe trecerea de pietoni se chinuie, încă, în spital. În ce stare este/ FOTO

Tânărul de 21 de ani, din Slatina, lovit cu mașina pe trecerea de pietoni de adolescentul de 18 ani care cu doar trei săptămâni înainte omorâse cu autoturismul un biciclist la Perieți, se află încă la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde a ajuns în ziua accidentului în stare foarte gravă. Între timp, autorul celor două evenimente rutiere poate circula liber cu mașina pe drumurile publice.

Tânărul spitalizat la Craiova, unde a fost transferat de la spitalul din Slatina, se află în Clinica de Neurochirurgie și, din fericire, viața nu îi mai este pusă în pericol. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, Cristina Geormăneanu, pacientul este conștient. A rămas, totuși, cu o hemipareză.

„În momentul de față pacientul se află în Clinica de Neurochirurgie a spitalului nostru, este conștient, stabil hemodinamic și respirator, prezintă o hemipareză pe o parte, deci un deficit motor, urmare a accidentului.

În cazul lui nu a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Este posibil a în cursul săptămânii viitoare să fie externat”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cristina Geormăneanu.

Accidentul a avut loc în 4 ianuarie, în timp ce victima traversa bulevardul A.I. Cuza pe trecerea de pietoni din zona Casei de Cultură a Tineretului.

Mașina a putut fi oprită la circa 100 de metri față de locul accidentului

Impactul a fost extrem de mare, încât tânărul de 21 de ani ar fi fost aruncat circa 20 de metri. Atât acest element, cât și faptul că mașina a putut fi oprită la circa 100 de metri distanță față de locul incidentului indică faptul că șoferul circula cu viteză foarte mare. Mai mult, șoferul vinovat ar fi încercat să fugă de la fața locului, fiind oprit și predat polițiștilor de cele câteva persoane martore la accident.

Victima a fost preluată de o ambulanță și transportată, în stare foarte gravă, la spital. Medicii slătineni au dispus transferarea ei la Spitalul Clinic de Urgență Craiova.

Teodor Florescu

Tânărul, Teodor Florescu, se pregătește de o carieră militară, fiind student la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”.

Evenimentul din Slatina a avut loc la nici o lună după ce, același conducător auto, a lovit mortal un biciclist din Perieți, pe raza acestei localități.

Nici după accident, nici după cel de-al doilea, șoferului vinovat nu i-a fost suspendat permisul de conducere.

„Legal, dacă nu a fost sub influența alcoolului, are drept de conducere”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cristian Grigorescu de la IPJ Olt.

Oameni care îl cunosc pe șoferul de 18 ani susțin că, în septembrie 2018, el ar fi provocat un alt accident pe un drum din Perieți, lovind un autoturism. În urma unei anchete derulate de polițiștii localității și asupra căreia planează dubii, cel care avea să omoare un om și să bage un altul în spital a scăpat basma curată, vina căzând pe cel care conducea celălalt autoturism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here