Gripa a făcut o nouă victimă: BILANȚUL DECESELOR a ajuns la 20

Virului gripal a făcut o nouă victimă. Un bărbat de 68 de ani, din Galați, a murit din cauza gripei, informează stiridegalati.ro. Este a treia persoană din județul Galați răspusă de acest virus și a 20-a victimă la nivel național. 

Bărbatul era internat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, suferea de mai multe afecțiuni cronice și nu era vaccinat antigripal.

În total, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 90.000 de viroze respiratorii, dintre care peste 1.000, sunt cazuri de gripă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avertizat, vineri, că există toate șansele ca în România să apară o epidemie de gripă. 14 persoane au murit din cauza virului gripal în acest sezon.

”Anul acesta, debutul acestei perioade cu gripă a fost mai devreme decât anul trecut. Da, există toate șansele să ne îndreptăm spre o epidemie. Săptămâna trecută, numărul de cazuri a depășit numărul de cazuri estimate, deci putem vorbi despre o săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând, numărul de cazuri depășește numărul de cazuri estimat, atunci putem vorbi despre o epidemie. Având în vedere că avem o primă săptămână epidemică, este pericol să ajungem la epidemie”, a declarat Sorina Pintea, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Talk B1”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here