Tudorel Toader îi prezintă, luni, premierului Viorica Dăncilă, propuneri în cazul legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării infractori periculoşi ce au recidivat

Ministrul Justiției, Tudorel Toade, îi va prezenta, luni, premierului, Viorica Dăncilă, o serie de propuneri privind îmbunătățirea situației create de eliberarea, înainte de termen, a numeroși infractori, în baza legii recursului compensatoriu, informează News.ro. 

Într-o conferință de presă susținută recent, Toader a pasat guvernului tehnocrat resposabilitatea pentru această lege care a scos din puşcării infractori periculoşi ce au recidivat comiţând crime sau violuri.

“Legea recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul tehnocrat, avizată favorabil de CSM în componenţa anterioară care însă a propus schimbarea naturii juridice. Legea a fost sustinuta inclusiv de parlamentarii PNL şi USR. Legea a fost promulgată de Iohannis fără să o critice la CCR”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a prezentat statistici primite de la ANP în care arată că numărul celor liberaţi condiţionaţi a fost mai mic în 2018 decât în 2014 şi la fel şi numărul celor care au revenit în puşărie a scăzut.

Mai mult, Tudorel Toader a susţinut că autorul crimei de la Mediaş care a îngrozit România a fost liberat condiţionat fără să beneficieze de legea recursului compensatoriu.

“Autorul faptei de la Mediaș nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu”,  a susţinut Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here