Cei mai buni elevi și sportivi din Slatina, premiați de municipalitate/ VIDEO

Manifestările din cadrul Galei Laureaților, prin care autoritățile Slatinei marchează  împlinirea a 651 ani de la prima atestare documentară a orașului și care se va întinde pe durata a patru zile, au demarat duminică dimineață, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, cu Gala Campionilor, în care municipalitatea și consiliul local premiază peste 1000 de elevi, profesori, sportivi și antrenori din unitățile de învățământ și cluburile sportive slătinene care au obținut performanțe remarcabile în anul anterior.

Primele premieri au început dis-de-dimineață, în prezența viceprimarului Gigi Ernes Vîlceleanu și a consilierului local Eufrosina Brătoi, care a înmânat diplomele și premiile elevilor și profesorilor din mai multe unități școlare.

Manifestarea se va întinde pe toată durata zilei, cu participarea mai multor consilieri locali însărcinați cu înmânarea premiilor, care vor ajunge la peste 1.000 de elevi, profesori, sportivi și antrenori din unitățile de învățământ și cluburile sportive ale orașului.

Vor fi premiați elevi și dascăli de la Şcoala gimnaziala, ”Ștefan Protopopescu”, Școala gimnaziala nr. 3 și Şcoala gimnaziala nr. 1, Şcoala gimnaziala nr.5 “Nicolae Iorga” și Școala gimnaziala „Vlaicu Voda”, Școala gimnaziala „Eugen Ionescu”, Şcoala gimnaziala „C-tin Brancoveanu”, Şcoala gimnaziala „George Poboran”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „ Radu Greceanu” și Centrul Județean de Excelență, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Liceul Tehnologic “P.S Aurelian” Liceul Tehnologic “Alexe Marin” și Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Fundația Județeană pentru tineret și Palatul copiilor.

De asemenea, vor primi diplome și premii sportivi și antrenori de la CS ALUMINIU SLATINA, CSS SLATINA, Asociația Club Sportiv MGV, CS Oltenia Taekwondo, ACS Scorpion Karate-DO și ACS Scorpion Karate-DO, CSM SLATINA, ACS BU DO KARATE, CS BOX ARTROM, CS BUSHIDO SLATINA, CS BOX, CS BOX COMTECH Slatina și ACS ATHLETIC SLATINA, precum și elevi artiști de la  Școala Populară de Arte și Meserii.

Valoarea totală a premiilor, aprobată în consiliul local, se ridică la suma de 330.742 lei.

Gala Laureaților va continua marți, 22 ianuarie, tot la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”, unde va avea loc, de la ora 17.00, Gala Superlativelor, în cadrul căreia se vor decerna distincția ”Cetățean de onoare” și ”Diplomă de merit” persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2018 la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a municipiului Slatina. Gala va fi prezentată de actrița Monica Davidescu. După decernarea distincțiilor va avea loc un moment muzical susținut de interpretul și compozitorul Ovidiu Komornik.

Joi, 24 ianuarie, va fi marcată, în prima parte a zilei, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Unirea Principatelor Române, prin ceremoniale militare și religioase și prin depuneri de coroane.

În cea de-a doua parte a zilei, la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” va avea loc, de la ora 17.00, Gala Seniorilor, în cadrul căreia vor fi premiate familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2018. Participanții se vor bucura, la final, de un concert susținut de îndrăgitul interpret de muzică ușoară Gabriel Dorobanțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here