Două nave AU LUAT FOC în Marea Neagră! Zeci de oameni la bord… Bilanţ TERIBIL

Sursa foto: b1.ro

UPDATE: Nouă oameni au murit în incendiu. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Agenției federale rusești pentru transporturi maritime și fluviale.

Nou incident în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de Rusia. Două nave au fost cuprinse de flăcări, după ce la bordul uneia dintre ele s-ar fi produs o explozie. Una dintre nave transporta combustibil, informează Interfax, care citează o sursă.

”Am primul un mesaj despre un incendiu care a izbucnit la o navă care transfera combustibil celeilalte nave, când izbucnit o explozie și apoi nava a fost curprinsă de flăcări”, a declarat sursa respectivă pentru Interfax.

Nou incident în strâmtoarea Kerci: Două nave care transportau combustibil, cuprinse de flăcări

Echipajele sunt formate din cetățeni turci și indieni. Ministerul rus al Transporturilor a transmis că aceștia au sărit în apă ca să se salveze, informează Reuters.

”Două nave cu steagul Tanzaniei au luat foc. 31 de membri ai echipajelor au fost evacuați: 17, respectiv 14 de pe fiecare navă. Toți sunt în viață”, a precizat o sursă.

Pentru moment, nu se știe dacă există victime.

În 23 noiembrie, mai multe nave ale FSB-ului (serviciul de informaţii rusesc însărcinat cu securitatea internă) au capturat trei nave militare ucrainene în timp ce încercau să treacă prin Strâmtoarea Kerci, pentru a ajunge în portul din Mariupol. Asta în ciuda existenţei unui tratat din anul 2003 care prevede că Strâmtoarea Kerchi şi Marea Azov sunt teritorii comune. 24 de marinari ucraineni au fost reținuți atunci, apoi arestați. Recent, o instanţă din Moscova a decis ca patru dintre aceștia să fie păstraţi în arest preventiv până pe 24 aprilie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here