Măsuri DRASTICE la Spitalul Slatina pentru prevenirea extinderii gripei. Acces INTERZIS vizitatorilor în mai multe secții

Având în vedere creșterea incidenţei infecţiilor respiratorii a înregistrate în ultimele două săptămâni în rândul populației, precum și confirmarea a 31 de cazuri de gripă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Comitetul Director al unității sanitare a hotărât interzicerea accesului vizitatorilor în cinci secții medicale, precum și limitarea accesului în restul spitalului. 

Astfel, accesul persoanelor din afara spitalului este interzis în secțiile Anestezie Terapie Intensivă, Neonatologie, Pediatrie, Secţiile chirurgicale şi Boli Infecţioase. De asemenea, accesul în celelalte secţii este limitat, vizitele putându-se face doar în intervalul orar 15.00-20.00.

Numărul vizitatorilor la un bolnav este limitat și el, vizitatorii fiind nevoiți să poarte echipament de protecție (halat și mască pentru protecție facială). Pe de altă parte, vizitatorii nu pot sta mai mult de 10 minute în spital.

„Comitetul Director a mai dispus instalarea de dispensere de antiseptic la intrarea în fiecare secție, toate persoanele care intră și ies având obligația dezinfectării tegumentului mâinilor prin frecare.

Accesul persoanelor cu afecțiuni respiratorii acute sau care prezintă simptomatologie vizibilă pentru astfel de afecțiuni este, de asemenea, interzis în spital”, a declarat managerul unității spitalicești, Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here