ANIF își suplimentează posturile în teritoriu. Dan Ciocan: Irigațiile sunt vitale pentru România

Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare (ANIF) își va suplimenta posturile în teritoriu cu 200 de muncitori specialiști, Parlamentul adoptând, spre finalul anului trecut, o lege de modificare a OUG 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare în acest sens. Mărirea numărului de angajați este necesară pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Planul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații în România, a explicat deputatul de Olt Dan Ciocan, care a susținut prin vot modificarea OUG 82/2011.

Reabilitarea sistemului de irigații din România este vitală pentru fermieri, spune Dan Ciocan, care laudă avântul luat de ANIF în această direcție.

„S-au făcut și se fac pași importanți pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de irigații, inclusiv la nivelul județului Olt, și, pe măsură ce acest proces înaintează, este nevoie de mai mult personal specializat. Așadar, spre finalul anului trecut am adoptat în Parlament o lege de aprobare a unei OUG care modifică OUG 82/2011, făcând posibilă mărirea numărului de angajați ai ANIF cu 200 de muncitori calificați. De ei va fi nevoie pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Planul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații în România, dar și la operațiunile de irigații pe perioada verii. Spun asta pentru că, prin asigurarea nivelului optim al apei pentru irigații, crește suprafața contractată și cea irigată, astfel că este nevoie de personal suplimentar în exploatarea stațiilor de pompare”, a precizat Dan Ciocan.

La nivelul județului Olt s-au făcut pași mari în ceea ce privește reabilitarea sistemelor de irigații. Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare are în derulare patru mari lucrări în acest sens. Terasa Caracal, care va asigura irigarea a 20.000 de hectare, este aproape gata, iar până la sfârșitul anului vor fi puse în funcțiune alte trei terase, potrivit directorului ANIF, olteanul Florin Barbu.

Reprezentanții agenției și-au propua ca, până în anul 2022, să reabiliteze infrastructura de irigații pentru 120.000 de hectare la nivelul județului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here