Klaus Iohannis, atac dur pe ordonanţa lui Toader: “Este cras neconstituţională”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri ordonanţa de urgenţă anunţată de Tudorel Toader pentru redeschiderea dosarelor soluţionate de completurile de 5 judecători nelegal. Acesta a arătat că o astfel de măsură este complet neconstituţională.

“Nu ştim exact ce îşi imaginează Ministrul Justiţiei, dar dacă vrea să facă ce a comunicat este cras neconstituţional. Sunt unele principii ancorate în Constituţie şi unul din acestea, pe care se bazează construcţia statului, este că legea funcţioneză doar pentru viitor. (..) Ar dispărea orice urma de stabilitate şi predictibilitate”, a arătat Klaus Iohannis.

Preşedintele a numit această măsură a lui Tudorel Toader drept una care nu are alt scop decât de a scăpa politicienii cu probleme penale în frunte cu Liviu Dragnea.

“PSD caută soluţii pentru politicienii cu probleme penale în frunte cu preşedintele de partid. Arată PSD-ului nu îi pasă de România, îi pasa de proprii polticieni cu probleme penale şi caută solutii pentru aceştia, situaţia este una regretabilă şi am speranţa ca Ministrul Justiţiei va mai citi un pic de Constitutie şi legislaţie şi renunţă la acest demers care nu este posibil”, a arătat Iohannis.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here