Olt: Un autocar cu zeci de persoane a luat FOC între Slatina și Brebeni. Sunt mai mulți răniți/ Imagini TERIFIANTE/ UPDATE

UPDATE: În autocar se aflau 12 persoane, care au ieșit prin geamul spart de șofer!

Un autocar cu 12 persoane care circula pe Drumul Județean 546, a luat foc în apropiere de comuna Brebeni, vineri, vehiculul arzând ca o torță. Incendiul a fost unul extrem de violent, dar cele 12 persoane aflate în autocar au scăpat cu viață, după ce șoferul a reușit să spargă la timp geamul din spatele vehiculului, evacuând toți pasagerii. Doar câțiva au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând însă transportul la spital.

În momentul incendiului, pe drum trecea o ambulanță care mergea la un alt caz. Echipajul a oprit imediat autosanitara pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

Potrivit unor surse OLT-ALERT, persoanele aflate în autocar se întorceau acasă de la serviciu.

La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă,

„În momentul izbucnirii incendiului, în autocar se aflau 11 pasageri și șoferul. Toate cele 12 persoane s-au evacuat înainte ca incendiul să cuprindă întregul autocar. La sosirea echipajelor, autocarul ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de vântul puternic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în scurt timp, dar autocarul a fost distrus în totalitate.

„Trei bărbați au suferit plăgi superficiale la nivelul membrelor superioare și au fost asistați la fața locului de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și au refuzat transportul la spital”, a mai spus purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here