Şeful Antidrog din DIICOT: ‘Sunt de acord cu practica de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului’

Procurorul Bogdan Felician Voicu, şeful interimar al Secţiei pentru combatere a traficului de droguri din DIICOT, a spus, luni, la ședința Secției pentru Procurori a CSM, că este de acord cu practica procurorilor de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului.

Declarația lui Voicu a fost făcută în contextul audierii sale pentru titularizarea pe post, la propunerea ministrului Justiției.

Procurorul Bogdan Voicu a declarat că, numai anul trecut, procurorii DIICOT au dat soluţii de renunţare la urmărirea penală (RUP) în peste 1900 de dosare de deţinere de droguri uşoare în vederea consumului, scrie g4media.ro.

„Legea ne obligă să investigăm atât infracţiuni de deţinere de droguri în vederea consumului propriu, cât şi de efectuare de orice altă operaţiune de traficare a unor astfel de substanţe. Repet, de la un simplu dosar, şi nu o dată s-a întâmplat chestia asta, cu mijloace specifice de investigaţie şi cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de deţinere de droguri în vederea consumului propriu a fost devoalată şi trasă la răspundere penală o adevărată grupare implicată, organizată”, a declarat procurorul Bogdan Voicu, şeful Antidrog din DIICOT.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here