Control judiciar pentru patru dintre contrabandiștii din Olt „călcați”, vineri, de mascați. Ce au găsit polițiștii la ei acasă

Patru dintre cei cinci bărbați audiați de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice după ce, vineri, au avut loc mai multe percheziții în 16 localități, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, au fost plasați sub control judiciar.

Este vorba de un bărbat de 43 de ani, din Sârbii Măgura, de un altul de 50 de ani, din Băbiciu, și de alți doi bărbați, de de 54 și 64 de ani, din Gostavățu, respectiv Curtișoara, împotriva căroroa Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cele cinci persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deţinerea, de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri. În urma audierii acestora, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, împotriva a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 64 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Vineri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul celor de investigații criminale și de ordine publică, au efectuat 30 de percheziții pe raza județului Olt, în localitățile Slatina, Drăgănești-Olt, Curtișoara, Pleșoiu, Verguleasa, Dobroteasa, Priseaca, Corbu, Optași-Măgura, Izvoarele, Gostavățu, Gârcov, Dăneasa, Balș, Morunglav și Băbiciu. Descinderile au vizat domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă cu țigări.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 38.000 de țigarete de contrabandă, 100 kilograme de tutun mărunțit, două instalații artizanale pentru mărunțit tutunul și două baterii de artificii a câte 49 de focuri.

Cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here