Comisia de Prognoză, instituție obedientă lui Vâlcov, devine furnizor de ținte pentru ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală și Comisia Națională de Strategie și Prognoză au încheiat un acord de cooperare, prin care CNSP va identifica firme “care prezintă risc fiscal ridicat”, iar ANAF va merge în control. Acordul este semnat de șefii celor două instituții.

Cum Comisia de Prognoză e o instituție obedientă lui Darius Vâlcov, practic acesta își sporește controlul asupra activității ANAF.

Documentul mai prevede că ANAF și Comisia de Prognoză pot constitui grupuri de lucru comune pentru analiza de risc sau pentru controlarea contribuabililor.

”CNSP va comunica conducerii ANAF lunar situația domeniilor și a societăților comerciale care prezintă un grad ridicat de risc de evaziune fiscală. Trimestrial se va face o analiză comună a rezultatelor și se vor aduce îmbunătățiri metodologiei de analiză re risc, dacă va fi cazul. ANAF va utiliza analiza re risc și informațiile transmise de către CNSP pentru stabilirea programului acțiunilor de control. Modalitatea de preluare și stabilirea concretă a acțiunilor de control se realizează de către ANAF cu comunicarea către CNSP a considerentelor pentru care unele dintre propunerile CNSP nu au fost preluate.

ANAF se angajează să transmită CNSP informații cu privire la efectele obținute în privința reducerii evaziunii fiscale, în urma acțiunilor de control la societățile comerciale propse în analizele de risc. În vederea realizării prevederilor Acordului, ANAF și ANSP pot constitui grupuri de lucru comune”, se arată în acordul semnat de cele două instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here