Gata, e oficial: TAXA PE EMIGRAŢIE încearcă să salveze bugetul ţării! Care sunt SUMELE ce trebuie plătite

O nouă soluţie pentru consolidarea bugetului tot mai sărac al ţării. Bosnia-Herţegovina, a cărei populaţie a scăzut cu un sfert în ultimele trei decenii, profită de exodul cetăţenilor săi pentru a institui o taxă pe emigrare, informează Bloomberg.

Începând din 2000 şi până în prezent, peste 82.000 de persoane au renunţat la cetăţenia bosniacă, iar guvernul de la Sarajevo primeşte până la 800 de marka (462 de dolari) de la aceia care renunţă la cetăţenie. Bosnia-Herţegovina obţine între 1,2 şi 1,5 milioane marka pe an de pe urma acestei taxe, arată datele Ministerului pentru Afaceri Civile.

Ultimul recensământ arată că 3,5 milioane de persoane mai trăiesc în ţară, faţă de 4,4 milioane înainte de războiul care a dezmembrat Iugoslavia.

Cu toate acestea, mai multe persoane au plecat din Bosnia-Herţegovina după ultimul recensământ, astfel că în prezent populaţia ţării a ajuns la 3,3 milioane de persoane, susţine Uniunea pentru o revenire şi integrare sustenabilă, un ONG din Sarajevo care urmăreşte evoluţia emigraţiei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here