Ai o afacere și l-ai criticat pe condamnatul Darius Vâlcov? Vei fi „călcat” de ANAF

Liberalul Bogdan Huțucă, vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, se arată îngrijorat de faptul că Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, va decide ce companii să fie verificate de ANAF.

“Darius Vâlcov va decide de unul singur ce companie din România să fie  verificată de ANAF, singurul criteriu putând fi acela că respectiva companie a deranjat PSD sau că a refuzat să doneze bani la partid. Vâlcov face acest lucru deoarece a forțat un acord între ANAF și Comisia Națională de Prognoză prin care Prognoza comunică Fiscului domeniile și societățile la care acesta să meargă în control”, atenționează deputatl PNL Bogdan Huțucă.

“Vălcov și restul camarilei au deturnat Legea 30/2019, lege votată în Parlament și care stabilește exact ce companie să fie verificată, pe baza unor criterii obiective și pe baza unei analize de risc stabilită de anumiți indicatori și nu de o singură persoană. Verificările se făceau strict pe baza acestor indicatori de risc”, explică Huțucă.

Conforme legii 30/2018 ANAF poate interveni doar pe baza unei analize de risc, tocmai pentru a elimina pe cât posibil abuzurile. Intenția legiuitorului a fost deturnată în interesul celor de la PSD care acum folosesc ANAF ca un instrument de presiune și control.

“În acest moment, acordul poate fi folosit pentru a se plăti polițe și pentru a se pedepsi punctual anumite firme ce nu sunt pe placul liderilor PSD de la centru sau din țară”, arată Huțucă.

Vă reamintim că Comisia Națională de Prognoză a fost mutată de la Ministerul de Finanțe în subordinea Secretariatului general al Guvernului, tocmai pentru ca Vălcov să aibă control pe indictorii pe care îi prognozează această instituție, ceea ce reprezintă un alt abuz făcut de politicianul condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here