Autorul accidentului de la Slătioara soldat cu 2 morți și transmis live pe Facebook, 4 ani de pușcărie/ Imaginile care au îngrozit o țară întreagă!

Șoferul care, în iunie 2018, a provocat accidentul de la Slătioara în care doi oameni au murit pe loc, Ion Cismaru, de 36 de ani, din Găneasa, a fost condamnat la patru ani și două luni de închisoare cu executare de Judecătoria Slatina. Sentința nu este definitivă. Reamintim că imaginile dublei tragedii au îngrozit o țară întreagă, fiind transmise live pe Facebook de soțul uneia dintre victime.

Autorul accidentului a fost cercetat și judecat pentru ucidere din culpă și pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Magistrații slătineni l-au condamnat pe inculpat la mai multe pedepse din contopirea cărora a rămas de ispășit pedeapsa cea mai mare de trei ani și șase luni, la care s-a adăugat un spor de opt luni, rezultând o perioadă de patru ani și opt luni care va fi petrecută de șoferul din Găneasa după gratii.

În plus, instanța a admis în parte acţiunile civile formulate de familiile celor două victime, obligând partea responsabilă civilmente SC Insurance România Asigurare Reasigurare la plata a 150.000 de lei (către familia bărbatului din Craiova mort în accident) și a 100.000 de euro către familia femeii care și-a aflat sfârșitul în evenimentul rutier.

În iunie anul trecut, pe DJ 677, la ieșirea din comuna Slătioara spre Piatra Olt, două autoturisme s-au lovit frontal după ce unul dintre autovehicule, condus de Ion Cismaru, din Găneasa, a pătruns pe contrasens. Impactul a fost atât de puternic, încât o femeie, aflată în autoturismul șoferului vinovat, precum și șoferul mașinii care circula regulamentar, au murit pe loc. O a treia persoană, soțul femeii, a ajuns la spital cu traumatism toracic și răni la o mână.

La testul cu aparatul alcooltest, s-a dovedit că șoferul care a provocat accidentul băuse înainte de a urca la vola, având o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l în aerul expirat.

Dubla tragedie a îngrozit o țară întreagă, accidentul fiind transmis live pe facebook de un pasager aflat într-unul dintre cele două autoturisme implicate în eveniment.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here