Virozele și gripa pun pe jar autoritățile din Olt: Măsuri pentru prevenirea bolilor în școli și grădinițe

Foto: b1.ro

Pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă, prefectul județului Olt a solicitat, marți, implicarea tuturor factorilor implicați pentru luarea măsurilor care se impun la nivelul instituțiilor de învățământ.

Astfel, până la revenirea elevilor din vacanță (11 februarie), directorii unităților de învățământ, cu spijinul Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și primarilor unităților administrativ-teritoriale, vor derula mai multe acțiuni pentru începerea cursurilor școlare în condiții de siguranță.

O măsură este dezinsecția și dezinfecția tuturor încăperilor din unitățile de învățământ, a mobilierului școlar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.

Asigurarea condițiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ștergere a mâinilor (prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor) este o altă măsură dispusă.

„Pentru a se asigura că toate măsurile au fost luate și sunt întrunite toate condițiile necesare desfășurării actului de învățământ în condiții de siguranță, prefectul județului Olt va dispune, prin ordin, verificarea în teren de către mai multe comisii mixte.

Activitatea comisiilor se va desfășura în perioada 7 – 8 februarie 2019, în toate unitățile de învățământ din județul Olt, inclusiv în creșe, cantine școlare și cămine pentru elevi. Din cadrul comsiilor vor face parte reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Olt, Consiliului Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt și Inspectoratului Școlar Județean Olt”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii.

Pe lângă măsurile mai sus enumerate, comisiile vor verifica dacă unitățile de învățământ au asigurată, în continuare, căldura și dacă stocul de combustibil este suficient. De asemenea, se va verifica și realizarea accesului în siguranță în unitățile de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here