Isărescu nu va merge la Comisia Economică din Senat. Suciu: BNR e deschisă la dialog, dar acesta să nu plece de la un şir de fake news-uri

Reprezentanţii Băncii Naționale a României nu vor participa, marţi, la discuţia din Comisia Economică din Senat, pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe, în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, pentru Agerpres.

“BNR nu va participa astăzi la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (Darius Vâlcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe”, a declarat Dan Suciu.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a susținut că l-a invitat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Comisia Economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an întocmit de BNR, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR. Zamfir a mai precizat că Isărescu e obligat să vină, având în vedere că Parlamentul numeşte Consiliul de Administraţie al BNR.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here