Un cămin cultural din Olt, cuprins de FLĂCĂRI. Este al doilea caz de acest fel în ultima lună și jumătate

După ce, în 20 decembrie 2018, căminul cultural al comunei Osica de Jos a fost distrus de incendiu, un caz similar este în desfășurare în comuna Ștefan cel Mare, unde lăcașul de cultură a fost cuprins de flăcări.

La fața locului au intervenit pompierii din Dolj și Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

„În momentul sosirii primelor echipaje, acoperișul clădirii, cu suprafața de aproximativ 500 de metri pătrați, ardea generalizat. Pompierii au acționat cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD. Concomitent cu intervenția pe localizarea și lichidarea incendiului s-a acționat și pentru evacuarea bunurilor și documentelor aflate în interior”,a precizat Alin Băsășteanu.

Pompierii au intervenit mai bine de patru ore pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative. Au ars acoperișul clădirii pe circa 500 de metri pătrați și aproximativ 300 de metri pătrați de planșeu.

În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum defect sau deteriorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here