Un grup de cercetători israelieni susţine că dezvoltă tratamentul “complet” pentru cancer

Un grup de cercetători israelieni susţin că într-un an de zile, vor fi dezvoltat un leac complet pentru cancer, relatează jpost.com.

“Crede că vă vom putea oferi, într-un an de zile, un leac complet de cancer. Tratamentul nostru pentru cancer va fi eficient din prima zi, va putea fi aplicat pe parcursul câtorva săptămâni şi va avea efecte secundare minime sau zero, totul la un preţ mult mai mic decât al majorităţii tratamentelor de pe piaţă”, a precizat Dan Aridor, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect.

Denumit “MuTaTo” şi dezvoltat de compania Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), leacul ar urma să atace celulele canceroase cu mai multe tipuri de substanţe simultan. Acest lucru ar urma să scadă şansele că celulele canceroase să se adapeze la tratament şi să-l facă astfel ineficient.

Acest concept a fost preluat de compania AEBi dintr-o experienţă anterioară în găsirea unui tratament eficient împotriva SIDA.

“Obişnuiam să le dăm pacienţilor de SIDA mai multe medicamente, şi le administrăm câte unul pe rând. Pe parcursul tratamentului, virusul a suferit mutaţii şi pur şi simplu a început să atace din noi. Doar când pacienţii au început să utilizeze un cocktail, au putut şi opri boala”, a spus Dr. Ilan Morad, dierectorul companiei dezvoltatoare.

Nu în ultimul rând, acelaşi grup de cercetători susţin şi că tratamentul îi va feri pe pacienţi de efectele distrugătoare pe care le au tratamentele convenţionale (precum chimioterapia).

Potrivit datelor Agenţiei de Cercetare a Cancerului, aproximativ 18,1 milioane de noi cazuri de canceri sunt diagnosticate în fiecare an, în toată lumea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here