Facebook testează o nouă varianta de Messenger. Cum ar urmă să arate aplicația de chat, din punct de vedere grafic?

În urmă cu ceva timp, Facebook a anunțat oficial că au în teste o nouă varianta a Messenger-ului. Aplicația avea să sufere unele modificări în ceea ce privește experiență utilizatorului. Acum 3 săptămâni, Facebook a anunțat în mod oficial că testează nouă varianta a aplicației – Dark Mode. 

Ce înseamnă mai exact Dark Mode și ce schimbări presupune această varianta a Messangerului? Aflați în cele ce urmează.

Mai multe website-uri de știri din afară arată faptul că Facebook a experimentat (și a revenit ulterior la varianta inițială) UI Messenger în ultimele luni, în diverse variante. În tot timpul dedicat acestor teste, cererea cea mai vocală din partea utilizatorilor, care a fost luată în considerare de Facebook a fost cererea unui fundal negru – întunecat, pentru Messanger.

Acesta ar putea să suplimenteze faptul că designul actual este destul de deranjant, fiind prea luminos, mai ales în cazul tabletelor sau laptopurilor cu ecrane mai mari. Acum, conform declarațiilor celebrului expert Jane Manchun Wong, Facebook Messenger încearcă în cele din urmă să testeze o varianta total clasică, în care fundalul este complet întunecat. Dar varianta este momentan valabilă doar în unele țări și este încă incompletă.

Cum ar arată Messanger-ul dacă această varianta ar trece drept oficială?

“Dacă va aflăți într-o țară în care testele se afla în desfășurare, în secțiunea “Me” a aplicației ar trebui să apară o nouă setare “Dark Mode”. Va apărea, de asemenea, și un avertisment care detaliază faptul că noul mod întunecat este încă în lucru, deși poate că mesajul să nu apară în această formă. Încă nu este clar dacă mesajul apare atunci când comutați starea și aplicați nouă setare sau când încărcați secțiunea care o conține.” declara Wong.

În orice caz, schimbarea va fi una radicală, întrucât întreg ecranul telefonului va trece în modul Dark Mode – fiind negru. Iată mai jos o captura de ecran care va arată în ce mod s-ar putea transformă Messangerul dacă această setare intră în vigoare.

Modul nou va arăta probabil așa cum va așteptați, negru, înlocuind toate elementele cu fundalul alb și strălucitor. Se va inversă și textul cu negru, acesta devenind alb pentru a se potrivi. Bară de căutare și alte elemente din UI (iconii – elementele rotunjite) rămân  totuși gri, dar mai întunecate. Bazat pe capturile de ecran furnizate de Facebook, în cel puțîn câteva locuri din aplicație, unele părți ale interfeței sunt încă de culoare albă, totuși acestea urmând a fi schimbare probabil.

Deși noul Dark Mode este doar în etapă de testing, Facebook pare să fi avansat destul de mult cu această setare, iar utilizatorii deja încep să o ia în serios. În scurt timp este posibil că acest nou mod de vizualizare a aplicatiti de Messanger să între în vigoare la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here