Gigel Știrbu: Noul ministru al Culturii ne demonstrează că puțin îi pasă de instituțiile de cultură

Deși au trecut trei luni și ministrul de la Cultură este acum “mai Breaz”, nimic nu s-a schimbat, iar problemele sunt din ce în ce mai acute, notează, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură din camera inferioară a Parlamentului.

Gigel Știrbu reamintește că, în octombrie 2018, atrăgea atenția ministrului Culturii de atunci George Ivașcu cu privire la faptul că Biblioteca Națională nu beneficia de căldură pentru ca angajații și cititorii să poate lucra într-un ambient propice.

„Acum, noul ministru ne demonstrează și el că puțin îi pasă de instituțiile de cultură din România. Biblioteca este tot neîncălzită, iar Liliana-Roxana Hundrea, președintele Sindicatului Bibliotecii Naționale, afirmă următoarele: «Colectiile noastre de documente si de cărți ar trebui să stea într-un microclimat de umiditate și temperatură specific, prevăzut în lege. Asta e valabil pentru cărțile curente, dar gândiți-vă că avem cărți de patrimoniu, incunabule, manuscrise».

Concluzia este una singură: indiferent ce ministru PSD-ist ar veni la Cultură, bătaia de joc va continua!”, a scris, pe Facebook, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here