Dacian Cioloș va deschide lista USR-PLUS pentru europarlamentare. Nemulțumiri în USR

Mişcare-surpriză pe scena politică din România. USR și PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019. Iar Dacian Cioloş va deschide lista USR-PLUS pentru Parlamentul European. Este o decizie care a nemulţumit însă  mai mulţi membri ai Uniunii Salvaţi România.

Lista pentru europarlamentare a devenit subiect de scandal în USR. După negocierile liderilor, Dacian Cioloş, fostul premier, va fi cap de listă pentru alianţa USR-PLUS. Nu toţi membri Uniunii Salvaţi România sunt însă de acord cu asta.

„În variantele pe care le avem, Dacian Cioloș deschide lista, e primul la PLUS, deschide și la cea comună”, a declarat Dan Barna, liderul USR.

„A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu țin cu orice preț, dar a fost solicitarea USR”, a declarat, la rândul său, liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide apar şi alte nume: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. Negocierile sunt însă cu bătaie lungă, pentru că o colaborare între cele două formaţiuni ar putea fi şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, dar şi la alegerile parlamentare de anul viitor. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here