Încă un DECES în Olt din cauza gripei: O femeie de 41 de ani a fost răpusă de boală!

Încă o persoană din Olt a decedat din cauza gripei. Este vorba despre o femeie de de 41 de ani care a murit la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost internată săptămâna trecută în stare foarte gravă. Este al doilea deces provocat de gripă în Olt în acest an.

Pacienta de 41 de ani a venit la spitalul din Slatina săptămâna trecută, în stare foarte gravă, astfel că ea a fost internată direct în secția Terapie Intensivă. Surse medicale susțin că femeia nu avea și alte boli, dar că gripa care a lovit-o nu a fost tratată la timp.

„Din ce știu de la medici, în acest caz nu a fost vorba de o asociere de boli. Ea a venit la spital însă într-o stare foarte gravă, suferind de o gripă netratată. Ne pare foarte rău și sperăm să nu mai moară nimeni”, a declarat, pentru OLT-ALERT, managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Femeia era din localitatea Vișina Nouă, era căsătorită și avea doi copii, unul de 18 ani și unul mai mic.

Potrivit directorului medical al unității sanitare, dr. Andrei Ștefănescu, la Terapie Intensivă mai sunt internate persoane care au fost internate cu suspiciune de gripă.

Decesul de duminică este al doilea provocat de gripă în Olt, după ce, în urmă cu o săptămână,un bărbat de 54 de ani, din Coteana, a murit în urma mai multor complicații medicale asociate cu gripa.

În total, în Olt 85 de oameni au contractat virusul gripal, dintre care 25 sunt copii și adolescenți, potrivit ultimilor date ale Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Având în vedere faptul că, începând cu data de 30 ianuarie, Ministerul Sănătății a declarat situația de epidemie prin gripă pentru zona de sud a României, cât și focare locale și sporadic în restul țării, DSP a decis să intensifice măsurile generale de prevenire, cât și măsuri specifice.

Numărul de viroze și pneumonii a explodat și el în Olt. Vorbim de peste 4.500 de persoane bolnave, aproape 400 dintre ele având nevoie de îngrijiri în spital, potrivit acelorași date statistice ale DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here