ANCHETĂ în SUA: Procurorii investighează ceremonia de inaugurare a lui Trump, eveniment la care a participat și Liviu Dragnea

Procurorii din New York investighează ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA, din ianuarie 2017. Anchetatorii federali au cerut mai multe documente de la comitetul de inagurare care a organizat ceremonia, informează G4 Media, citând presa americană. La evenimentul de la Washington a fost prezent și liderul PSD, Liviu Dragnea, împreună cu premierul de atunci, Sorin Grindeanu. 

Concret, procurorii investighează posibile nereguli cu privire la donațiile, mai ales cele ale unor entități străine, și cheltuielile aferente evenimentului, iar în acest sens au cerut acte referitoare la donatori, cheltuieli, bilanțuri financiare și orice ”beneficiu” oferit donatorilor, inclusiv ”bilete, oportunități foto și recepții pentru grupuri”, arată sursele citate.

Potrivit CNN, este vizată suma de peste 100 de milioane de dolari, strâsă în urma donațiilor.

Jurnaliștii de la Fox News notează că în acest caz există suspiciuni cu privire la infracțiunile de conspirație împotriva SUA, declarații false, spălare de bani, fraude bancare și încălcarea legii care interzice donațiile din străinătate.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au participat la ceremonia de la Washington, la invitația lui Elliot Broidy, vice-președintele Comitetului prezidențial de inaugurare, în acel moment.

Potrivit unor broșuri care au fost publicate în perioada respectivă, biletul pentru participare la cina cu pricina ar fi costat între 500.000 și 1.000.000 de dolari.

Între timp, Liviu Dragnea a fost invitat la un alt eveniment din SUA, unde va fi prezent și președintele american Donald Trump. Este vorba despre cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, organizat la Washington, pe 7 februarie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here