Dosare penale pentru mai mulți șoferi din Olt după ce au fost prinși băuți la volan/ FOTO

Mai multe persoane din Olt au căzut în plasa polițiștilor rutieri săptămâna trecută, când oamenii legii au avut mai multe acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile publice, iar unii dintre șoferii opriți în trafic au fost găsiți băuți la volan.

Polițiștii din Potcoava au depistat, în trafic, sâmbătă, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Icoana, în timp ce conducea pe Drumul Județean 703, pe raza comunei Icoana, un autoturism, având o concentraţie de 0,75 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Pentru „curajul” dat de alcool, șoferului i s-a întocmit dosar penal.

În aceeași zi, pe raza comunei Brebeni, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Slatina, care conducea un autoturism, pe Drumul Județean 546A.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,78mg/L alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, fiind instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Aexandra Dicu.

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Găneasa au depistat un bărbat, din comuna Șușani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 64, pe raza comunei Găneasa, având o concentrație de 1,00 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Și acesta va trebui să dea socoteală pentru fapta lui.

Polițiștii au întâlnit și alt gen cazuri. Acționând pe raza comunei Băbiciu,oamenii legii au identificat în trafic un tânăr de 21 ani, din comuna Scărişoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 642, fără a deține permis de conducere.

În acest caz, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here