Polițiștii rutieri din Olt au făcut prăpăd într-o săptămână: Amenzi de peste un miliard și zeci de permise reținute

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au aplicat, săptămâna trecută, 805 sancțiuni contravenționale de peste 100.000 lei pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 48 de permise de conducere.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au acționat, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, acțiunea vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală și cea manifestată de bicicliști, precum și viteza excesivă.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 805 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 173 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 18 pentru nerespectarea regulilor de depășire.

Totodată, 13 pietoni și 38 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice.

„Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 100.895 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, pentru suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice, și au retras 15 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit nouă autospeciale dotate cu aparate radar și un aparat TruCam.

2 COMENTARII

  1. Ar fi extraordinar să se monteze opritori la trecerile de pietoni situate pe B-dul A.I.Cuza , (în dreptul standurilor de flori). Au avut loc numeroase accidente de trafic având victime pietoni ; în această zonă se circulă cu viteză ridicată și se fac depășiri periculoase exact în dreptul trecerilor de pietoni . Trebuie arătat din partea autorităților mai multă grijă pentru siguranța pietonilor.
    Începând cu anumite ore ale serii strada e transformată într-o adevărată pistă de curse …păcat!
    Grija administrativă pentru cetățean se manifestă atât sub aspect estetic, urbanistic, dar mai ales sub aspect al siguranței în care ar trebui să trăim zi de zi.

  2. Cam tarziu ca de obicei. Probabil au ramas fara bani si le-au venit ordine de sus ca trebuie sa treaca la recoltat bani. O sa fie interesant cat o sa ii tina , tinand cont ca in 2018 Politia din Slatina a fost de decor. In ultimele luni au fost 3-4 accidente doar pe trecerile de pieptoni, in care au fost implicati adolescenti. Seara bulevardul si strazile mai lungi se transforma in piste de formula 1, mai ales in sezonul cald. De multe ori printre blocuri trec masini cu 60-70 km/h. Multe masini nu ar trece nici macar ITP-ul vizual, cade tabla de pe ele, iar la fiecare curba exista pericolul ca o roata sa se desprinda si sa plece pe pe propriul traseu. Cat despre disciplina in trafic, tinde catre zero. 206 pentru încălcarea regimului legal de viteză!! Asta intr-un oras cu 3 strazi. Centura de siguranta? Un moft si asta. Sintem prea avansati pentru ea. Daca stai la semafor ca piepton si urmaresti masinile care trec, 1 din 3 vorbesc la telefon. Dar la noi nu exista amenzi pentru telefon si centura, sint facultative. In schimb sint magazine care vand clemele de la centura de siguranta ca sa nu ii mai deranjeze pe soferi sunetul produs cand nu bagi centura de siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here