Fost ministru al Justiţiei și eurodeputat, acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la Renault-Nissan

Sursa foto: b1.ro

Fostul ministru francez al Justiţiei, Rachida Dati, ar fi primit 600.000 de euro de la Renault-Nissan în perioada în care era eurodeputat, pentru consiliere juridică, scrie publicaţia franceză L’Express.

Rolul fostului eurodeputat fiind de a ajuta Renault-Nissan să îşi dezvolte afacerea în Orientul Apropiat şi în Africa de Nord. Şi ocazional, trebuia să îl reprezinte la întâlniri pe fostul director general executiv al grupului.

Cu toate acestea, în declaraţia de interese pe care a trebuit să o dea pe 31 decembrie 2014 la Înalta Autoritate pentru Transparenţa vieţii publice, în calitate de eurodeputat, Rachida Dati nu a menţionat nicio activitate profesională în anul 2009 ca avocat. Asta chiar dacă lucra deja pentru Renault-Nissan.

Rachida Dati ar fi primit banii în intervalul 2009-2013, în patru tranşe, prin filiala de la Amsterdam, la scurt timp de la plecarea din Guvernul Franţei. Informaţiile ieşind la iveală în urma unui auditul independent efectuat de către Renault şi Nissan.

În apărarea ei, avocatul fostului ministru a precizat că un avocat nu este obligat să facă publice numele clienţilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here