Gelu Diaconu anunţă că ANAF i-a făcut plângere penală. E acuzat că prezintă date nedestinate publicităţii

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu anunţă, într-o postare pe contul său de Facebook, că instituţia i-a făcut plângere penală, acuzându-l că prezintă date nedestinate publicităţii.

„Cred că tocmai am bifat o premieră naţională: ANAF, firmă de casă a PSD, mi-a făcut plângere penală pentru că prezint public informaţii de interes general dar pe care ei le consideră că «nefiind destinate publicitătii». E posibil să fiu primul cetăţean român fără nicio funcţie publică, «posesor» de plângere penală de la o instituţie a statului pentru că dezvălui ilegalităţile şi minciunile lor. Să ne înţelegem: nu dezvălui informaţii clasificate şi nici pe cele care ţin de secretul fiscal!”, anunţă Diaconu.

El mai susţine că în timpul guvernării tehnocrate, când făcea acelaşi lucru, s-au făcut echipe de anchetă ca să se afle cine îi furnizează informaţii din interiorul ANAF.

„Dar nu le-a dat prin cap să-mi facă plângere penală. Măcar meritul acesta le trebuie recunoscut: aveau o limită şi înţelegeau democraţia”, subliniază Gelu Diaconu.

El afirmă că „gaşca PSD, având o mentalitate de trib care prăduieşte tot ce ii iese în cale, nu poate concepe ca, dacă un cetăţean arată cum au “fabricat” ei, de exemplu, analize de risc pentru a intimida cu controale redacțiile Hotnews și Rise Project, acesta nu face decât să servească interesului public”.

„Demascarea unei ilegalităţi nu este numai o obligaţie civică, ci chiar o obligaţie legală! Altcineva în locul meu le-ar zice că sunt de-a dreptul prostănaci (ca să folosesc un cuvânt drag psd-iştilor!), nu doar incompetenţi cu acte şi infractori în devenire”, declară fostul şef al ANAF, anunţând că lucrează la un text în care va arăta cum au premeditat blocarea investiţiilor şi cum sacrifică dezvoltarea, şi aşa fragilă, a României.

În postarea precedentă celei în care anunță plângerea penală depusă de ANAF, Diaconu vorbește despre „Marea păcăleală a bugetului PSDragnea” și explica, argumentând cu cifre, că în 2019 se alocă mai mulți bani doar raportat la cât s-a cheltuit în 2018, nu și la cât trebuia să se cheltuiască. „În 2018, au cheltuit mult mai puțin decât au zis (sănătatea – 65% din suma alocată în proiectul de buget, cultura – 66 %, economia 66%, tineret și sport 65%, energie 49%, turism 58%, mediu de afaceri 74%). În 2019, vin și zic: vă alocăm mai mult! Fără să spună că alocările sunt mai mari doar față de execuția mult mai mică, nu și față de prevederile inițiale. Realizați minciuna? Și la fel va fi și în 2019. Vor tăia cheltuielile, vor muta o parte din ele la pensii și salarii, pentru că altfel e imposibil să le iasă cifrele. România tot nu se va dezvolta. Bugetul este unul mincinos 100%”, scria Diaconu.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here