TSD Slatina, campanie de informare de Ziua mondială de luptă împotriva cancerului/ FOTO

Cu ocazia aniversării Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, tineretul social-democrat din Slatina a desfășurat, luni, o acțiune de informare și conștientizare a populației despre măsurile care trebuie luate pentru a scădea riscul apariției acestei boli.

Vremea bună a ținut cu ei, astfel că tinerii social-democrați au reușit să stea de vorbă cu foaarte mulți oameni pentru, cărora le-au prezentat riscurile acestei boli.

„Scopul inițiativei este de a spori gradul de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică și promovarea celor mai noi și eficiente metode de a lupta împotriva acestei boli.

Boala este provocată de creșterea necontrolată și multiplicarea celulelor canceroase, care poate afecta orice parte a corpului.

Extinderea poate afecta și zonele apropiate tumorii, dar pot apărea metastaze și în zone îndepărtate. Multe forme de cancer pot fi prevenite prin evitarea factorilor de risc. O mare parte a formelor de cancer poate fi tratată chirurgical, prin radioterapie, chimioterapie, dacă boala este depistată în fază incipientă”, se arată într-un comunicat de presă al TSD Slatina.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Aproximativ 30% dintre cazurile de deces din cauza cancerului au drept cauză un indice crescut al masei corporale/obezitate, lipsa din alimentație a fructelor și legumelor, consumul de alcool și tutun.

ʺNe-am bucurat enorm să vedem că cetățenii au fost foarte deschiși cu privire la acțiunea noastră, dar și de faptul că din ce în ce mai mulți dintre aceștia au început să fie mult mai atenți la calitatea vieții, astfel încât încearcă să reducă cât mai mult riscurile acestei neplăcute boliʺ, a declarat Alexandru Berechet, președintele TSD Slatina.

Pe lângă discuțiile purtate, tinerii social-democrați au împărțit și materiale cu caracter informativ, astfel încât mesajul acestei campanii să fie transmis și către familiile celor cu care au discutat ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here