Vitamina D(addy), subiect de glume: Propunerea liderului PSD, ironizată de Reprezentanța Comisiei Europene

Liviu Dragnea a ajuns subiect de glume și pentru Comisia Europeană. Reprezentanța instituției la București dă o replică la solicitarea liderului PSD de a se tăia bani de la serviciile secrete pentru a fi cheltuiți pe un program național de distribuirea gratuită de vitamina D copiilor.

Instituția a dat mai multe explicații despre beneficiile vitaminei D.

”Cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarna, care să includă produse precum  ouă, pește gras și ciuperci, arată un studiu finanțat de Uniunea Europeană și publicat în anul 2017”, se arată în postarea de pe Facebook a Reprezentanței Comsiei Europene la București.

De asemenea, instituția atașează un citat al coordonatorului de proiect:

“Trebuie să desfășurăm cercetări privind nutriția în grupurile de populație vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viață pentru aportul de nutrienți”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Postarea vine după ce Liviu Dragnea a cerut Guvernului să reducă bugetul serviciilor secrete și să redistribuie banii în programe prin care copiii să primeasca vitamina D.

Ministrul Sănătăţii spune că în acest moment aproape două treimi din populaţia României suferă de insufucienţă de vitamina D. Sorina Pintea arată că deocamdată astfel de analize care să determine cantitatea de vitamina D din organism nu se fac decât la privat.

Ministrul mai spune că deficienţa de vitamina D poate duce la probleme grave. Iar din această cauză un program naţional care să vizeze această temă este binevenit.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here