Zeci de noi cazuri de gripă în Olt. Peste 100 de oameni au contactat boala, iar trei au DECEDAT

Noi cazuri de gripă în Olt, alți 23 de pacienți fiind internați la spital Este vorba de 21 de oameni pentru care gripa a fost cofirmată la Spitalul Județean de Urgență Slatina și de două persoane la care boala a fost confirmată la spitalul din Caracal. În total, 110 oameni au contractat virusul gripal, dintre care 29 sunt copii și adolescenți. Reamintim că un bărbat și două femei au murit. Chiar dacă înregistrează o ușoară scădere, numărul numărul de viroze și pneumonii se menține la peste 3.300 de cazuri, aproape 100 de oameni având nevoie de spitalizare. 

Săptămâna trecută, alte 23 de persoane lovite de gripă s-au prezentat Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv cu debut brusc, febra peste 390 C, astenie, cefalee,  tușe, rinită, coriză, stare generală alterată. Pacienților le-au fost recoltate probe trimise ulterior la Institutului Cantacuzino Bucureșți.

În total, nu mai puțin de 110 oameni au contactat iarna aceasta virusul gripal, 81 de adulți cu vârste cuprinse între 22 și 87 de ani și 29 de copii și adolescenți, cu vârste între 0 și 18 ani, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt. Vorbim de 73 de cazuri de gripă de tip A, subtip H1 și de 37 de cazuri de gripă porcină (tip A subtip H3).

62 de cazuri provind din mediul urban (Slatina – 47, Caracal – 3, Balș – 2, Piatra Olt – 5 și Drăgănești – 4, Potcoava – 1), iar 48 din mediul rural (zona Slatina – 28, zona Scornicești – 4, zona Caracal – 4 zona Corabia – 3, zona Drăgănești – 7 și zona Balș – 2).

Din total, 104 cazuri au fost confirmate la spitalul din Slatina și șase la spitalul din Caracal. Nici una dintre persoanele bolnave nu erau vaccinate antigripal.

De asemenea, șase dintre copiii bolnavi frecventează colectivități în sistemul de învățământ (Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, grădinița cu program prelungit nr. 7 Slatina, Școala Piatra Olt, Școala Mărgineni/Scornicești, Școala Găneasa și Școala Verguleasa).

Reamintim că un bărbat de 54 de ani, din Coteana, și două femei, una de 65 de ani, din Balș, și cealaltă de 41 de ani, din Vișina Nouă, au murit din cauza gripei. Nici una dintre victime nu era vaccinată împotriva bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here