Cinci agenți economici din Slatina și Caracal, dosare penale pentru că vindeau marfă contrafăcută/ FOTO

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au întocmit cinci dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în urma unei acțiuni pe linia respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Cinci agenți economici din Slatina și Caracal s-au ales cu dosare penale după ce, marți, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au descoperit că aceștia aveau expuse la vânzare 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care purtau însemnele de identificare ale unor branduri de renume.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba de patru comercianți din Slatina (doi bărbați, de 65 și 46 de ani și de două femei, de 36, respectiv 44 de ani) și de un agent economic din Caracal. Marfa le-a fost, evident, confiscată.

„În cauză, s-a dispus indisponibilizarea celor 160 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii prejudiciului creat titularilor mărcilor respective.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au întocmit cinci dosare penale reprezentanților firmelor respective, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Identificarea celor cinci operatori economici s-a făcut în timpul unor acțiuni pe care polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt le-au făcut în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here