Încă un deces provocat de gripă în Olt. Boala a ucis patru oameni până acum

Încă un deces a avut loc în Olt din cauza gripei, numărul persoanelor răpuse ajungând la patru. Este vorba de o femeie de 57 de ani, din Balș.

Pacienta a decedat în 2 februarie, dar rezultatele care atestă că decesul a fost provocat de gripă au fost transmise ieri de Institutul Cantacuzino din București.

Numărul morților în Olt au ajuns, astfel, la patru. Prima victimă a bolii a fost un bărbat de 54 de ani, care a decedat în 24 ianuarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina în urma complicații provocate de gripă.

Cea de-a doua victimă a fost o femeie de de 65 de ani, din Balș, care suferea și de afecțiuni cardiace; ea a murit în data de 1 februarie.

Sâmbătă, boala a răpus o femeie de 41 de ani, din Vișina Nouă, despre care medicii slătineni spun că a stat prea mult cu boala netratată, și pe femeia de 57 de ani, din Balș.

În total, nu mai puțin de 113 cazuri de gripă au fost confirmate de Institutul Cantacuzino în Olt, și vorbim de 84 de adulți cu vârste cuprinse între 22 și 87 de ani și 29 de copii și adolescenți, cu vârste între 0 și 18 ani, dintre care șapte frecventează colectivități de învățământ, potrivit unui comunicat de presă al DSP Olt. Vorbim de 76 de cazuri de gripă de tip A, subtip H1 și de 37 de cazuri de gripă porcină (tip A subtip H3).

63 de cazuri provind din mediul urban (Slatina – 47, Caracal – 3, Balș – 3, Piatra Olt – 5 și Drăgănești – 4, Potcoava – 1), iar 50 din mediul rural (zona Slatina – 29, zona Scornicești – 4, zona Caracal – 4 zona Corabia – 3, zona Drăgănești – 8 și zona Balș – 2).

Din total, 107 cazuri au fost confirmate la spitalul din Slatina și șase la spitalul din Caracal.

Nici una dintre persoanele bolnave nu erau vaccinate antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here