Falsul medic italian a fost PRINS de polițiști în timp ce încerca SĂ FUGĂ cu trenul din România: Bărbatul va fi adus în Capitală pentru audieri

Matteo Politi, medicul fals care a operat pacienți de la mai multe clinici din Capitală, fără a avea studii medicale, a fost prins miercuri dimineață de autoritățile române, la Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de frontieră. 

Falsul chirurg estetician este cercetat în România într-un dosar de înșelăciune.

Potrivit B1 TV, italianul va fi adus în Capitală pentru audieri.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Poliției de frontieră:

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”.

Între timp, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem. Asta după ce reprezentanții Colegiului Medicilor au depus o plângere pe numele acestuia.

În acest caz este investigată infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Italianul Metteo Politi, fără studii de specialitate, s-a dat drept medic în România şi a convins mai multe clinici private să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul are doar opt clase absolvite și a fost condamnat în Italia  după ce a pretins că este cardiolog.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here