Gigel Știrbu, proiect în Parlament pentru interzicerea tuturor pensiilor speciale

Așa cum a promis, deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a depus, miercuri, la Parlament un proiect de lege care prevede interzicerea tuturor pensiilor speciale.

Parlamentarul de Olt susține că inițiativa a prins contur prin voința a 80% dintre români.

„În urma doleanțelor a peste 80% dintre români, am luat act și am propus interzicerea tuturor pensiilor speciale, eliminând privilegiile financiare pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”, a anunțat Gigel Știrbu.

Eliminarea prevederilor legale care oferă posibilitatea unor categorii profesionale de a beneficia de pensii speciale este în concordanță cu principiile liberale conform cărora pensiile trebuie să aibă la bază doar principiul contributivității, a mai arătat parlamentarul de Olt.

De altfel, în Parlament mai există o inițiativă similară care a și fost adoptată, miercuri, tacit, de Senat, urmând să ajungă la Camera Deputaților. Este, așadar, un fel de foc încrucișat împotriva acestor privilegii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here