Pe ce mai cheltuie autoritățile banii cetățenilor?! O primărie din România a ajuns să plătească aproape 200.000 de lei pentru a muta o statuie. Edilul: ‘Recunosc, am semnat ca primarul’

Sursa foto: b1.ro

A doua cea mai mare primărie din județul Prahova plătește o sumă enormă pentru a muta o statuie.

Primăria din Câmpina va plăti 184.794 de lei doar pentru simplul moft de a muta un monument dintr-un parc într-altul.  Este vorba despre statuia are întruchipează un soldat din Primul Război Mondial, în mărime de 1,8 metri.

Edilul Horia Tiseanu dă acum din colț în colț, deși el a propus proiectul.

”Am semnat, cum se spune, ca primarul”, a recunoscut Tiseanu în faţa consilierilor locali care apucaseră să voteze cu unanimitate de voturi propunerea edilului, arată Adevărul.

Întregul proiect a ajuns să coste atât pentru simplu fapt că statuia are nevoie şi de un soclu nou, ce nu poate fi realizat de orice zidar, ci de un artist plastic, care va solicita şi contravaloarea drepturilor de autor.

”Este nevoie de această sumă pentru că vorbim despre ceva ce cuprinde atât execuţia, cât şi demolarea, dar şi reamplasarea acestui monument. Din cauză că vorbim despre un monument istoric, este clar că am avut nişte criterii pe care a trebuit să le respectăm conform comisiei naţionale de for public, iar proiectele a trebuit să fie făcute conform avizării acestei comisii”, a declarat Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Câmpina.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here