Stație de Ambulanță și la Tufeni. Primăria a cheltuit zeci de mii de lei pentru amenajarea sediului

Sursa foto: b1.ro

O nouă stație a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt urmează să funcționeze în localitatea Tufeni, după ce autoritățile locale au investit câteva zeci de mii de lei în refacerea unei clădiri aflată în apropierea dispensarului comunal.

Au fost obținute aproape toate avizele de la Ministerul Sănătății pentru înființarea și funcționarea stației, a declarat primarul din Tufeni, Eugen Șotae, care a precizat că mai este nevoie de câteva dotări și de personalul pe care Serviciul de Ambulanță îl va pune la dispoziție. Vorbim doi șoferi și o de o asistentă care vor asigura funcționarea stației.

Este implicat și Consiliul Județean în acest proiect, care încearcă să pună la dispoziție câteva piese de mobilier.

„Va fi deschisă această stație de ambulanță, am înțeles că mai trebuie doar un aviz de la Direcția de Sănătate Publică, iar noi încercăm să punem la dispoziția stației câteva piese de mobilier. Este un lucru extraordinar care s-a reușit, pentru că acea zonă era deservită numai de Ambulanța Slatina. Acum vor fi timpi foarte scurți de intervenție nu doar în Tufeni, ci și în localitățile din preajmă”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Inițiativa a avut-o Primăria Tufeni, care a cheltuit 25.000 de lei cu refacerea clădirii pentru ca imobilul să îndeplinească criteriile de funcționare ca stație de ambulanță.

„Este vorba de o clădire aflată lângp dispensar pe care am refăcut-o, am fost construite două garaje, am amenajat două încăperi pentru personalul care o să fie aici. Ne mai trebuie niște mobilier, un birou, scaune etc. Noi avem niște mobilier, dar e vechi și cei de la Ambulanță au zis că, dacă începem această activitate, să fie totul mai nou, așa”, a declarat primarul din Tufeni.

El spune că, la anumite cazuri medicale venirea ambulanței de la Slatina dura zeci de minute, lucru inacceptabil în cazuri de urgență medicală mai grave.

„Am avut o dată un caz la care s-a intervenit după 50 de minute de la solicitarea intervenției. Acum se va merge direct la astfel de cazuri în localitățile din toată zona aceasta, va fi altceva”, a mai spus Eugen Șotae.

O stație de ambulanță urmează să fie inființată și la Dobroteasa, din același motiv: îmbunătățirea timpilor la intervenție. Tot aici va fi înființată și o subunitate de pompieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here