Comisia de la Fonduri Europene și-a amânat vizita în Olt pe tema proiectului privind managementul deșeurilor

Comisia Ministerului Fondurilor Europene care urma ca pe 7 și 8 februarie urma să facă o vizită în Olt pentru a evalua stadiul implementării proiectului integrat de management al deșeurilor și-a amânat această vizită. Între timp, firma care a câștigat licitația privind colectarea și transportul deșeurilor, Rosal Grup, din București, face eforturi pentru a aduce utilajele necesare acestor activități.

Reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene vor să colecteze date despre ambele componente ale proiectului, respectiv colectarea și transportul gunoaielor și activitatea stației de procesare de la Bălteni.

„Comisia pe care joi o așteptam să vină să vadă pe teren în ce stadiu se află implementarea proiectului privind deșeurile ne-a comunicat că a amânat această vizită până la o dată care ne va fi comunicată ulterior. Membrii comisiei vor să ia date atât despre stadiul activității de colectare și transportul deșeurilor, cât și de stadiul stației de la Bălteni”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Între timp, firma care a câștigat licitația privind colectarea și transportul deșeurilor, Rosal Grup SRL din București, face eforturi pentru a aduce utilajele necesare acestor activități.

„Joi vom avea o întâlnire cu reprezentanții firmei de la București pentru discuții privind stadiul graficului de mobilitate, adică despre aducerea mașinilor de colectare și transport și a pubelelor”, a mai spus Virgil Delureanu.

Pentru că firma care urmează să colecteze gunoiul din întreg județul Olt, Rosal Grup, nu și-a respectat graficul din contract conform căruia trebuia să aducă mașinile de colectare și pubelele ce vor fi utilizate, demararea sistemului de colectare a gunoiului a fost amânată.

Astfel, la contractul pe care Rosal Grup l-a câștigat în cadrul unei licitații a fost semnat, luna trecută, un act adițional prin care graficul de mobilitate a fost eșalonat, dându-se un nou termen care va expira la 15 martie.

Până la noul termen, Rosal trebuie să aducă în județ nu mai puțin de 73 de masini de colectare a gunoiului din întreg județul și 90.000 de pubele.

Rosal Grup a câștigat licitația pentru colectarea și transportul gunoiului menajer din întreg județul Olt, în cadrul sistemului integrat de gestionare a deșeurilor, pentru care Consiliul Județean Olt a atras peste 30 de milioane de euro din fonduri europene. Contractul a fost semnat în 19 septembrie 2018 cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco. Asta după ce aceeași autoritate contractantă a semnat și contractul privind operarea depozitului ecologic de la Bălteni, de care, în urma licitației câștigate, se va ocupa SC Salubris SA și SC Clean Prest Activ SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here