Peste 130 de sancțiuni au fost aplicate de ITM Olt într-o singură lună

Cristian Ungureanu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, în prima lună a anului, 235 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind nevoiți să aplice peste 130 de sancțiuni, amenzile ridicându-se la aproape 70.000 de lei.

Au fost luate la verificat companii din domeniile construcțiilor, comerțului cu amănuntul, transportului rutier de mărfuri și persoane și agriculturii.

„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu (foto).

În urma controalelor efectuate, au fost identificate 249 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, fiind aplicate 137 de sancțiuni, dintre care 130 de avertismente și șapte amenzi în valoare totală de 67.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic, a mai precizat șeful ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here