Viorica Dăncilă o NOMINALIZEAZĂ pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării…pentru a CINCEA oară

Sursa foto: b1.ro

Vineri, prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă a nominalizat-o, din nou, pe Lia Olguța Vasilescu în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aceasta fiind a cincea nominalizare consecutivă.

“Un om cu experienţă vastă în administraţia locală, dar şi în activitatea ministerială. Lia Olguța Vasilescu este ministrul care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliţie. Şi mă refer la Legea Salarizării Unitare şi Legea Pensiilor”, a declarat prim-ministrul.

De aceea, argumentele folosite de preşedintele ţării pentru ceea ce, în fapt, este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile”, a adăugat Viorica Dăncilă.

“Am dat dovadă de toată deschiderea şi de multă răbdare în raport cu atitudinea preşedintelui, care a răspuns doar prin atacuri şi încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului”, a mai declarat prim-ministrul.

Decizia prim-ministrului vine la doar o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins cea de a patra nominalizare a Liei Olguța Vasilescu, pe motiv că nu ar avea pregătirea de specialitate necesară, că ar fi exercitat presiuni asupra justiției, că ar fi făcut declarații controversate și atacuri la persoană virulente.

Reacţia Liei Olguța Vasilescu a fost de a-l ameninţa pe președintele Klaus Iohannis cu plângerea penală pentru abuz în serviciu, în timp ce Partidul Social Democrat (PSD) a precizat că “va face uz de mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina” pe preşedintele “să își respecte obligațiile”. În plus, PSD l-a acuzat pe preşedinte că este “iresponsabil”, că ar avea “frustrări personale” şi că “nu ştie decât să blocheze”.

De câte ori poate respinge preşedintele Klaus Iohannis propunerile PSD

Potrivit Deciziei Nr. 98 din 7 februarie 2008 a CCR, “Preşedintele României, neavând drept de veto, poate să ceară primului-ministru o singură dată, motivat, să facă o nouă propunere de numire a altei persoane în funcţia de ministru.”

În acelaşi timp însă, se mai arăta în decizia CCR, “prim-ministrul are obligaţia să propună pentru funcţia de ministru o altă persoană.” (o cerință pe care Guvernul nu a respectat-o întrucât Lia Olguța Vasilescu a fost nominalizată de trei ori consecutiv la conducerea Ministerului Dezvoltării)

Soluţia prezentată în decizia Nr. 98 din 7 februarie 2008 are valoare constituţională de principiu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here