Isărescu a RĂBUFNIT: ‘Unde vreţi, nene, să ţinem rezervele României? Credeţi că euro şi dolarii stau în beci la Banca Naţională?’

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a răbufnit la acuzaţiile cu privire la faptul că BNR ţine rezervele ţării în străinătate.

„Am fost acuzat că de ce ţin rezervele în străinătătate. De parcă le ţin eu, parcă sunt ale mele. Unde vreţi nene să le ţinem? Sunt rezerve internaţionale, credeţi că euro şi dolarii stau în beci la Banca Naţională? Stau în conturi”, a spus Isărescu joi, potrivit adevarul.ro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2019 au fost de 35,765 miliarde euro, faţă de 36,8 miliarde euro la 31 decembrie 2018. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone.

BNR ţine aurul în custodie la Banca Angliei şi nu poate fi folosit decât la instrucţiunile exprese ale Băncii Naţionale a României.

Decizia de trimitere în custodie a aurului la Banca Angliei a fost făcută cu informarea Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului de la acea dată. Ultimul transfer de aur la Banca Angliei a avut loc cu mult timp înaintea crizei financiare internaţionale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here