Iarna se întoarce cu lapoviţă, ninsori viscol şi temperaturi foarte scăzute

Sursa foto: romaniatv.net

Un noul val de aer polar aduce în România, în următoarele zile, ninsori, viscol şi temperaturi de până la -15 grade Celsius în depresiuni.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.02.2019 ORA 08 – 13.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -9 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în jumătatea de est a țării, la munte și local în restul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, mai ales ploi ziua și precipitații mixte noaptea în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi pe crestele Munților Banatului și a Carpaților Meridionali, unde vitezele vor depăși 70…80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, precum și în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei rafalele se vor situa în general între 55 și 65 km/h.

 

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă și se va răci. Trecător vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie ziua și mixte noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

 

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.02.2019 ORA 08 – 14.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se răcească ușor, urmând a se înregistra valori diurne în general în jurul mediilor climatologice specifice datei și nocturne sub acestea în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse va ninge slab, ziua cu precădere în zona montană și în sudul țării, iar noaptea mai ales în nord. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde temporar zăpada va fi spulberată, iar la cote mai reduse, pe parcursul zilei local și în vestul, estul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 și -3 grade.

 

LA BUCUREŞTI
Vremea va continua să se răcească ușor. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor fi condiții să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.02.2019 ORA 08 – 15.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 5 grade, iar cele minime între – 10 și 0 grade. Cerul va fi temporar noros și mai ales în jumătatea de nord a țării și la munte vor fi precipitații pe arii restrânse, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar și în Dobrogea.

 

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade.

 

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
15.02.2019 ORA 08 – 18.02.2019 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor și treptat. Trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații mai ales la munte.

 

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor și treptat, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here