Toți părinții au primit o lovitură cruntă din partea Senatului. Politicienii au RESPINS proiectul de lege

Sursa foto: b1.ro

În pofida anunțurilor repetate ale Guvernului, făcute cu surle și trâmbițe încă din primăvara lui 2017, potrivit cărora alocațiile pentru copii se vor mări, acest lucru a rămas, deocamdată, o poveste. Alocațiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe lună pentru copiii între 2 și 18 ani. Ultima nădejde pe care o mai aveau părinții ai căror copii beneficiază de alocații, Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii, s-a spulberat și ea, proiectul cu pricina fiind respins de Senat, potrivit antena3.ro. Cu toate acestea, șanse pentru ca alocațiile să fie totuși mărite ar mai exista.

Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede, în termini clari, că alocatia se va majora anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, scrie portalinvatamant.ro.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. „În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarca ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii”, se arată în expunerea de motive.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here