Intervenție contracronometru pentru salvarea unei minore din apele Oltului, la Strejești/ FOTO+VIDEO

Pompierii Detașamentului Slatina au desfășurat, luni după-amiază, o intervenție contracronometru pentru salvarea unei minore din apele Oltului, în Barajul Strejești.

Fata, care s-ar fi aruncat intenționat în râu cu gândul de a se îneca, a fost observată zbătându-se în apă în zona ecluzelor de angajații Hidroelectrica, care i-au aruncat un colac de salvare.

Imediat au fost anunțați pompierii Detașamentului Slatina care au intervenit cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Olt.

„Minora, în vârstă de 17 ani, din localitatea Strejești, a fost găsită în zona ecluzelor, conștientă, ținută la suprafața apei de un colac de salvare aruncat de angajații Hidroelectrica”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Pompierii au acționat cu o barcă pneumatică și au adus-o pe femeie la mal. Pacienta a fost preluată de echipajele medicale, conștientă, în șoc hipotermic și transportată la UPU Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here