Un nou doctor fals descoperit în sistemul medical românesc: A inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Spitalul de Urgență Ilfov

Sursa foto: b1.ro

Continuă seria medicilor falşi descoperiţi în timp ce profesează în sistemul medical românesc! Libertatea a făcut public cazul Ralucăi Daniela Bîrsan care profesează la Spitalul Judeţean Ilfov, un spital de stat, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului.

Aceasta se prezintă drept rezidentă în faţa pacienţilor, dar întrebată de jurnalişti susţine că nu a intrat la rezidenţiat şi activează ca voluntar.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea Libertatea, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor unde nu se află nicio menţiune despre aceasta.

“Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

Surse din spital, citate de Libertatea, susţin că medicul nici nu ar avea diploma de Bacalaureat, exact ca în cazul medicului Matteo Politi, aflat acum în arest preventiv pentru 3 infracţiuni.

Deşi nu are nicio calificare pentru a activa în acest domeniu, Libertatea a prezentat şi imaginea în care se vede cum falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.

Pus în faţa acestui caz, managerul Spitalul Judeţean Ilfov, Arghir Vasile Ciobotaru, a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine!

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here